Ga naar de inhoud

5 juli 2022 | Scholing AYA-verpleegkundigen

Op 5 juli 2022 organiseert het centraal coördinatieteam van het AYA Zorgnetwerk een online scholing voor verpleegkundigen die AYA-zorg verlenen in algemene ziekenhuizen of op afdelingen in UMC’s/ AVL.

Tijdens de scholingsbijeenkomst gaan we op een praktische manier in op vragen rondom ‘hoe benader je de jongvolwassen patiënt en maak je leeftijdsspecifieke zorgbehoeften bespreekbaar’ en ‘hoe kun je de AYA-anamnese zinvol inzetten tijdens de reguliere contactmomenten’. Ook wordt er geoefend met ervaren gespreksleiders AYA-zorg aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Doel van de scholing is om meer handvatten te geven voor de AYA-zorgverlening én om kennis en kunde daarover te bundelen en te delen. Op die manier leren we van elkaar en stimuleren we elkaar in de persoonsgerichte AYA-zorg.

Ben jij werkzaam in een van de AYA-ziekenhuizen en wil jij jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot AYA-zorgverlening aanscherpen? Stuur dan een mail naar secretariaat@ayazorgnetwerk.nl voor de mogelijkheden tot deelname aan de scholing.

De scholing vindt op 5 juli plaats via Teams tussen 15.30 en 17.30 uur.

Online meeting AYA Zorgnetwerk