Voor wie?

Voor zorgprofessionals en hulpverleners

Vormgeven aan een optimale landelijke leeftijdsspecifieke zorg voor AYA’s: integrale zorg, zowel medisch-technische als psycho-sociaal-emotioneel in één geheel. In alle fases van ziek zijn en behandeling. Ook als een AYA ex-kanker patiënt is en er late effecten optreden. Het is een doel dat ons allen bindt!

Het AYA congres kan onmogelijk een succes worden zonder de zorgprofessionals.
Specialisten, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werk en paramedici die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in het AYA zorgconcept zijn van harte welkom om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de AYA zorg in Nederland; State of the art, efficiënt en doelmatig!

Voor AYA’s, naasten en patiënten-organisaties

Het is jouw lijf en jouw leven: jij weet het beste WAT nodig is! Persoonlijk en in het algemeen belang!

Als jongere of jongvolwassene met kanker val je vaak tussen wal en schip. Je bent te oud voor de kinderafdeling en de zorg voor volwassenen heeft vaak geen antwoord op de vragen waar jij mee zit. Denk aan vragen over opleiding, werk, financiën, zelfstandigheid, (het aangaan van) relaties, vruchtbaarheid, hypotheken, voeding en seksualiteit.

Het AYA Congres gaat over speciale leeftijdsspecifieke zorg afgestemd op jouw behoeften. Juist daarom moet je er bij zijn! Het gaat immers om jouw zorg, jij weet het beste wat nodig is! Praat mee en ontdek alles over AYA zorg tijdens het AYA Congres, een dag met veel inhoud, maar ook vermaak! Er is een speciale AYA lounge ingericht waar je tijdens het congres kunt chillen.

De verschillende patiëntenorganisaties waaronder de Stichting Jongeren en Kanker doen veel aan belangenbehartiging, lotgenoten contact en informatie over kanker. Zij horen gewoon bij deze dag! Heb jij een intensieve relatie met een AYA? dan is ook jouw stem essentieel deze dag!

Deelname voor AYA’s en naasten is gratis.

AYA Congres, bezoekers in de pauze in het restaurant

Voor het bedrijfsleven en verzekeraars

Vormgeven aan een optimale landelijke oncologische zorg voor jongeren en jong volwassenen is een doel dat ons allemaal bindt!

Als verzekeraar draagt u in belangrijke mate bij aan de mogelijkheden voor jongeren en jong volwassenen om leeftijdsspecifieke zorg te kunnen ontvangen. Ook draagt u bij aan de mogelijkheden van zorgprofessionals om leeftijdsspecifieke zorg te kunnen ontwikkelen en aanbieden.
Een cruciale rol, die het beste kan worden vervuld op basis van de meest recente kennis en kunde uit het vakgebied, samen met de patiënten en medisch professionals! Het AYA Congres biedt u deze ruimte.

Het bedrijfsleven is integraal verbonden met de zorg aan AYA’s. In zowel de fase waarin de ziekte ontstaat, als de terugkeer naar werk speelt u een belangrijke rol! Steun en begrip van werkgevers is essentieel in deze moeilijke levensfase van jonge mensen. Ook vanuit de maatschappelijke rol van het bedrijfsleven is uw steun van groot belang, bijvoorbeeld in het maken van afspraken over de terugkeer van AYA’s in werk en samenleving! Uw visie is gevraagd.

Voor beleidsmakers en bestuurders

Vormgeven aan een optimale landelijke leeftijdsspecifieke zorg voor jongeren en jong volwassenen met kanker, is een doel dat ons allemaal bindt. Als beleidsmaker en bestuurder geeft u, op basis van gezamenlijke wensen van AYA’s en hulpverleners, kaders aan en schept u mogelijkheden voor de organisatie van AYA zorg!
Effectief, doelmatig, duurzaam!
Het AYA Congres gaat over optimale zorg, uiteraard primair gedacht vanuit de patiënt. Maar die optimale zorg omvat ook de organisatie, de logistiek en communicatie tussen alle partijen. Daarbij is uw kennis en inzicht gewenst en gevraagd!
Wilt u bijdragen aan een optimale leeftijdsspecifieke zorgverlening voor AYA’s in Nederland?

Voor studenten

Studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen, fysiotherapie, diëtetiek, bestuurskunde en HRM zijn welkom op dit seminar. Voor het innovatief meebouwen aan toekomstige zorg, onderzoek, & organisatie.

TOP