Oprichting AYA 'Jong & Kanker' Foundation

Goed nieuws: de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation is officieel opgericht! Deze stichting richt zich volledig op fondsenwervende activiteiten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan AYA-zorg. Lees meer over de AYA Foundation, of neem direct contact op via info@foundation.ayazorgnetwerk.nl.

Help jij het AYA Zorgnetwerk?

Kanker rond je twintigste is écht wat anders. Denk aan vaak intensieve antikankerbehandelingen, aan verlies van vruchtbaarheid, sociale isolatie door de kanker en de behandelingen, geen werk krijgen, niet onbezorgd aan de toekomst kunnen bouwen. Daarom vinden wij dat er leeftijdsspecifieke hulp moet blijven bestaan en dat er onderzoek naar het onbekende gedaan moet worden. Steun jij ons?

Het Nationaal AYA ‘Jong en Kanker’ Zorgnetwerk is een zorgnetwerk waarin zorgprofessionals en jongvolwassenen de schouders zetten onder leeftijdsspecifieke zorg vanaf diagnose. Op deze leeftijd (18-39 jaar) is het krijgen van kanker zeldzaam. Daardoor verdwijnt deze doelgroep nog steeds onder de radar en krijgen zij niet de zorg die zij verdienen. Het zorgnetwerk zet zich 100% in voor de allerbeste zorg voor jongvolwassenen met kanker om zo de levensduur en levenskwaliteit te verbeteren.

Deze AYA-zorg wordt niet structureel gefinancierd. We werken hard om dit voor elkaar te krijgen en zijn dan ook in overleg met zorgverzekeraars, besturen van ziekenhuizen en de politiek. Tot die tijd kan jij ons helpen. Iedere AYA heeft recht op AYA-zorg. Help jij mee om AYA-zorg de normaalste zaak van de wereld te laten zijn?

Met jouw bijdrage kan het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk:

  • De zorg voor jongvolwassenen met kanker (AYA's) verbeteren
  • Nog méér AYA's helpen, door heel Nederland
  • Onderwijs verlenen aan zorgprofessionals zodat zij AYA-zorg kunnen verlenen
  • Onderzoek doen naar kanker op de AYA-leeftijd
  • Bewustwording van de noodzaak van AYA-zorg creëren

Stichting Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk heeft de ANBI-status. Lees in ons jaarverslag hoe jouw euro besteed wordt!

Er zijn verschillende manieren waarop je AYA's kunt helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Doneer direct

Wij, zowel AYA's als zorgprofessionals, zijn ontzettend blij en dankbaar met iedere gift. Je kunt eenmalig een donatie doen, klein of groot.

AYA Collectebussen
Soroptimisten cheque 2021
TOP