Ga naar de inhoud

Spiritualiteit

Iedereen gaat een eigen weg door het leven. Waarom ga je deze weg zoals je ‘m gaat? Heb je daar bewust voor gekozen of koos de weg jou? Wat beweegt jou om keuzes te maken? Wat is echt belangrijk?

Wanneer het goed gaat sta je minder vaak stil bij deze levensvragen. Wanneer je ziek wordt, komen ze sneller aan de oppervlakte.

Wil je iets met deze vragen? Of zoek je vooral rust te midden van deze vragen? En wat betekent het gaan van je eigen weg voor je relaties met anderen? Zoeken naar wat jou raakt en bezighoudt is zoeken naar jouw spiritualiteit: een zoektocht naar wie je bent en hoe je door het leven gaat. Soms weet je waar je moet zoeken, bijvoorbeeld in een traditie die je vertrouwd is. Maar vaak weet je niet waar te beginnen. Soms helpt het om hierover te praten met iemand. Een andere keer past een bepaalde vorm beter, zoals meditatie, muziek of yoga. In veel gevallen vullen ze elkaar aan. Zodat je weer iets van jouw richting terug vindt in je leven.

Als geestelijk verzorgers kunnen we je begeleiden in het gaan van je eigen weg. Zonder oordeel en juist door je alle ruimte te geven. Door je een plaats te bieden waar je op adem kunt komen. Waar je stil kunt staan bij wat er met je gebeurt en wat dat nu voor je betekent. Omdat voor iedereen de weg anders is doen we bewust geen suggesties voor spirituele vormen of richtingen. En daarbij is het ook niet aan ons om te bepalen wat een goede of betrouwbare vorm of plek is. Dat is voor iedereen anders. Daarom willen we jullie uitnodigen om dat met elkaar te delen. Op die manier krijg je een indruk van wat voor anderen waardevol is. En je zo weet dat jij je eigen weg gaat, maar niet de enige bent.