Zorgprofessional

Wat is AYA-zorg?

Wat is AYA-zorg? AYA-zorg is leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd tussen 18 en 39 jaar. Als zorgprofessional wil je graag de allerbeste leeftijdsspecifieke AYA-zorg aan AYA’s verlenen. Of je nu arts, verpleegkundige of paramedicus bent. Lees hier alles over AYA-zorg.

Zorgprofessionals & AYA's

Waar wordt AYA-zorg verleend?

Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk bestaat uit 6 regionale netwerken met elk een eigen AYA-kenniscentrum bij een UMC, AvL of categoraal ziekenhuis. Het AYA-kenniscentrum is leider van het regionale AYA-netwerk. Binnen het AYA-kenniscentrum is alle kennis en kunde over ‘kanker op de AYA-leeftijd’ maximaal gebundeld. Huisartsen, eerstelijnsprofessionals en algemene ziekenhuizen werken met het AYA-kenniscentrum in de regio samen om de beste en meest actuele AYA-zorg te kunnen geven. Dichtbij de AYA waar dat kan, in het centrum als het moet.

Hoe kunt u als zorgprofessional AYA-zorg verlenen?

Wij helpen u op weg met diverse tools voor het verlenen van AYA-zorg en tools om de kennis en wetenschap te communiceren en verder te vergroten.

TOP