Zorgprofessional

Wat is AYA zorg?

Wat is AYA zorg? AYA zorg is leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd tussen 18 en 35 jaar. Als zorgprofessional wil je graag de allerbeste leeftijdsspecifieke AYA zorg aan AYA’s verlenen. Of je nu arts, verpleegkundige of paramedicus bent. Lees hier alles over AYA zorg.

Zorgprofessionals & AYA's

Waar wordt AYA zorg verleend?

Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk bestaat uit 6 regionale netwerken met elk een eigen AYA Kenniscentrum bij een UMC of categoraal ziekenhuis. Het AYA Kenniscentrum is leider van het regionale AYA netwerk. Binnen het AYA Kenniscentrum is alle kennis en kunde over ‘kanker op de AYA leeftijd’ maximaal gebundeld. Huisartsen, eerste lijn professionals en algemene ziekenhuizen werken met het AYA Kenniscentrum in de regio samen om de beste en meest actuele AYA-zorg te kunnen geven. Dichtbij de AYA waar dat kan, in het centrum als het moet.

Hoe kunt u als zorgprofessional AYA zorg verlenen?

Wij helpen u op weg met diverse tools voor het verlenen van AYA zorg en tools om de kennis en wetenschap te communiceren en verder te vergroten.

TOP