Patiënt

Jong en kanker: AYA-zorg voor jou!

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Net als jij. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb jij zorg nodig die stilstaat bij wat jij nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA-zorg. Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk op kunt pakken.

Wat is AYA-zorg?

AYA-zorg is leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd tussen 18 en 39 jaar. Lees hier alles over AYA-zorg.

AYA's Groepsportret in het bos

Waar vind je AYA-zorg?

Het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk bestaat uit 6 regionale netwerken met elk een eigen AYA Kenniscentrum bij een UMC of categoraal ziekenhuis. Hoe ziet dit voor jouw regio eruit?

Hoe ga jij om met kanker en met jouw zorg?

Hoe kun je als AYA omgaan met kanker? Wij hebben een aantal tools voor je op een rijtje gezet die helpen om te gaan met kanker, of helpen bij jouw AYA-zorg.

TOP