Ga naar de inhoud

Werken met en na kanker – NVAB

Veel mensen met kanker kunnen werken en willen dat ook graag. Maar ook als je graag wilt, is een passend werkend perspectief vinden vaak niet eenvoudig. De NVAB is ervan overtuigd dat de bedrijfsarts hierbij het verschil kan maken.

De NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, helpt zowel patienten als werkgevers en zorgverleners op weg met informatie en hulpmiddelen over ‘werken met en na kanker’.

Recentelijk heeft de NVAB een online dossier over ‘Werken met en na kanker’ gelanceerd, met handig overzichtelijk weergegeven informatie.

Daarnaast gaf Desiree Dona toelichting over het belang van de betrokkenheid van (gespecialiseerde) bedrijfsartsen in een artikel over“Maak bedrijfsgeneeskundig advies vast onderdeel van kankerbehandeling werkenden”Desiree Dona is één van de betrokken zorgprofessionals binnen het AYA polizorgteam in het AYA Kenniscentrum Radboudumc. Starten op de arbeidsmarkt, of terugkeren naar het werkende leven is ontzettend belangrijk voor jongvolwassenen met kanker. Gemiddeld geneest 80% van de AYA’s, en zij hebben nog een heel (werkend) leven voor zich.

Voor zorgprofessionals

Project Target@work heeft als belangrijkste doel: werken als behandeldoel in de zorg. Daarmee kan de patiënt via de zorgprofessional ondersteund worden om aan het werk te komen of zolang als mogelijk aan het werk te blijven. Het project Target@Work-onco maakt deel uit van het programma Fit for Work.
In de wegwijzer staat Fit for Work met de checklisten vermeld.