Als je kanker hebt gehad, is het lastig om weer werk te vinden op je oude niveau: ‘Ga maar eens solliciteren met kanker op je cv…’ vertelt Dennis de Graaf, ambassadeur en medeoprichter van de AYA Foundation. ‘Veel mensen zien je als risico, dus veel werkgevers ook’, vertelde hij bij Radio 1 in Geld of je Leven.
Eén van de aspecten die keihard geraakt wordt door kanker is financiële onafhankelijkheid. Veel AYA’s komen in de problemen op het gebied van inkomsten, uitkeringen, verzekeringen en het krijgen van een hypotheek. Ook starten op of terugkeren naar de werkvloer kan ontzettend ingewikkeld zijn.
Zo krijg je na de eerste enorme klap – je kankerdiagnose – nog een flinke trap na. Terugkeren in en aansluiting behouden bij de maatschappij moet gemakkelijker worden voor jonge mensen met een ernstige ziekte!
Zorgverleners binnen het AYA Zorgnetwerk herkennen de nood van Dennis en horen deze veelvuldig. Welke instanties moeten in beweging komen om hier verandering in te brengen?! Hoe kunnen we zorgen dat jonge mensen niet in de financiële problemen komen ten gevolge van hun ziekte? Dit moet anders!
Dank je wel voor het delen van je verhaal Dennis de Graaf van de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation!