Ga naar de inhoud

AYA Ouder middag Groningen | Voor de ouders van jonge mensen met kanker

Aandacht voor de ouders van jonge mensen met kanker.

Hoe ga je als ouder/verzorger om als je kind (AYA) kanker krijgt?

Jouw/ jullie kind (jong volwassene) krijgt kanker. Dit kan zijn als hij/ zij net zelfstandig begint te worden of al is. Wat komt er op je af, hoe kan je hier mee omgaan zonder de zelfstandigheid te beïnvloeden? Waar vind je ruimte voor je eigen vragen en emoties? Hoe kun je je kind het beste ondersteunen?!

Na twee succesvolle bijeenkomsten afgelopen voorjaar in het Westen van het land, is het dit najaar tijd voor een ‘AYA Ouder middag’ in het Noorden van het land!

Tijdens de middag is er ruimte voor alle vragen en onzekerheden die je kunt hebben als ouder van een (jong)volwassen (ex-)kankerpatiënt, en is er volop gelegenheid om andere ouders te ontmoeten.

Wanneer?
Zaterdag 16 november 2019, vanaf 13:00 uur tot circa 17:00 uur

Waar?
UMCG, Universitair Medisch Centrum Groningen | Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

Voor wie?
Ouders en verzorgers van AYA’s
(Adolescents & Young Adults:
(ex-)kankerpatiënten tussen de 18 – 35 jaar))
Het is een landelijk georganiseerde middag, dus ook als je kind niet behandeld is in het UMCG ben je uiteraard van harte welkom!

Let op: het is niet de bedoeling dat AYA’s zelf meekomen tijdens het programma, omdat deze middag specifiek gericht is op ouders van AYA’s. Er worden landelijk allerlei andere activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd speciaal voor AYA’s.

Deelname is gratis, graag aanmelden via naasten@aya4net.nl

Voor vragen of suggesties, stuur gerust een mailtje!


N.B. Dit initiatief wordt georganiseerd vanuit AYA Kenniscentrum UMCG en AYA Kenniscentrum LUMC.
Deze AYA Kenniscentra zijn aangesloten bij landelijk kennis- en zorgnetwerk het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.

De Kenniscentra werken bij de organisatie van dergelijke activiteiten nauw samen met het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk en patiëntenvereniging Stichting Jongeren en Kanker.