Ga naar de inhoud

FoodforCare Foundation stimuleert onderzoek naar effect voeding

Wat is het effect van voeding op gezondheid en herstel? De FoodforCare Foundation initieert en stimuleert dat hier onafhankelijk onderzoek naar wordt gedaan. Op de eerste bijeenkomst vertelde voorzitter Eveliene Manten-Horst hoe ze met een dreamteam in 2012 met veel lef en wilskracht en inzet van de patiënten zelf, startte om te zorgen voor lekkerder en beter eten tijdens ziekenhuisopname. Met als resultaat: het FoodforCare concept in het Radboudumc en in andere ziekenhuizen, en nu de oprichting van de FoodforCare Foundation. Henk Kivits, CEO Maison van den Boer, benadrukt het belang van onafhankelijk onderzoek naar het effect van FoodforCare. ‘We verwachten dat het beter is voor het herstel, maar het kan ook zijn dat er géén verschil is met de oude, driedaagse maaltijden. Dat is óók een resultaat dat we graag willen weten.’ Lees hier het volledige verslag van Gijs Munnichs: FoodforCare Foundation stimuleert onderzoek naar effect voeding.