Ga naar de inhoud
Dinsdag 24 mei is het Radboudumc /FoodforCare hoog geëindigd in de ranking van 83 deelnemende ziekenhuizen op het congres waar de stuurgroep Ondervoeding de resultaten presenteerde van het rapport ‘Voedingsconcepten in de Nederlandse Ziekenhuizen‘. Deze inventarisatie gebeurde in opdracht van het ministerie van VWS. In het rapport staan onder andere de volgende aanbevelingen: zoveel mogelijk eetmomenten op de dag, differentiatie naar patiëntengroepen, meten van klant tevredenheid, meer aandacht voor ondervoeding en registratie van voedingsinname, zo kort mogelijke besteltijden, samenwerking met diëtetiek, afdelingen en andere belanghebbenden. Het concept dat het Radboudumc en FoodforCare vanuit een AYA initiatief samen hebben ontwikkeld sluit bij al deze punten bijna naadloos aan en is uniek in het aanbieden van 6-7 eetmomenten, met een keuze uit 3 gerechten per eetmoment, gedifferentieerd en actief aangeboden aan verschillende patiëntgroepen. Meten welke gerechtjes worden gekozen door patiënten gebeurt al op een aantal afdelingen, binnenkort wordt ook geregistreerd hoeveel elke patiënt ongeveer eet (0-25%-50%-75%-100%). Barbara van der Meij (diëtiste/onderzoeker VUmc en coördinator van de stuurgroep ondervoeding) presenteerde de resultaten en noemde het FoodforCare concept in het Radboudumc op de bühne als het meest innovatieve voedingsconcept.

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Deze cookies zijn noodzakelijk voor een goede werking van de Website.