“Schilderen zorgt ervoor dat ik even de dingen om mij heen vergeet”

Nu te zien in de AYA galerij van het Radboudumc: portretten van Manon van der Veer. “Sinds juli 2009, ik was toen 27, weet ik dat ik uitgezaaide borstkanker heb. Natuurlijk veranderde er veel door alle ziekenhuisdingen en in 2011 ben ik gestopt met werken. Hierdoor ben ik gaan nadenken hoe ik mijn tijd wilde invullen. Ik ben altijd creatief bezig geweest maar de laatste jaren was dit er een beetje bij ingeschoten dus ik ben op zoek gegaan naar een schildercursus.

Toen mijn schilderjuf de foto van een gezicht liet zien voor mijn volgende opdracht dacht ik dat portretten niets voor mij zouden zijn. Ik begon er eerst met een beetje tegenzin aan omdat ik dacht: dit lukt nooit. Als snel kwam ik er achter dat het best goed lukte door goed te kijken met mijn ogen en niet met mijn verstand.

Nu, 5 jaar later, zijn portretten mijn favoriete onderwerp om te schilderen. Schilderen zorgt ervoor dat ik even de dingen om mij heen vergeet. Als ik niet lekker in mijn vel zit kan dat na het schilderen totaal anders zijn.”

Volg route 541 vanaf de hoofdingang om bij de expositie te komen. Ben jij ook een creatieve AYA en wil je je eigen ‘wall of fame’ in de AYA galerij? Laat het ons weten!

TOP