Ga naar de inhoud

Tweede kamer stemt voor AYA zorg

5 november 2019

Goed nieuws! De tweede motie is in de Tweede Kamer aangenomen! Hierin verzoekt de regering, om samen met de NFU (De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) en NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen), te zorgen dat AYA zorg en het AYA zorgnetwerk in de toekomst beschikbaar zullen blijven, i.v.m. de onzekerheid van financiële continuïteit.

19 februari 2019

Complete Tweede Kamer stemt vóór AYA Zorg! Tussen alle voorbereidingen voor SPACE 4 AYA 2019 en andere werkzaamheden door, is er iets heel moois gebeurd voor AYA Nederland op politiek vlak.

Weten jullie nog dat we onze petitie “Leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen met kanker onder druk” aanboden aan Tweede Kamerleden van de vaste commissie van VWS?

Naar aanleiding van deze petitie heeft kamerlid Rens Raemakers – D66 een motie ingediend, en het resultaat daarvan zie je in deze video.

Daags na het unaniem aannemen van de door Rens Raemakers ingediende motie over AYA-zorg op 19 februari 2019, reisde Eveliene Manten-Horst naar Den Haag af.

Zij sprak in de Tweede Kamer met Rens Raemakers en met een aantal volksvertegenwoordigers over AYA zorg en waarom zij de motie hebben gesteund.