Vacatures

Hieronder vind je de openstaande vacatures van Stichting Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk.

Openstaande vacatures

Vacature projectleider AYA-zorg nationaal

Ben jij de verpleegkundige die werkt in een van de 8 UMC’s én integrale zorg uitdraagt in jouw UMC? En wil je je schouders zetten onder de landelijke projecten om de integrale zorg voor jongvolwassenen met kanker (AYA-zorg) in netwerk-verband over Nederland uit te rollen?
Dan is NU je kans! Je bent van harte uitgenodigd om te solliciteren op de functie ‘projectleider AYA-zorg nationaal’.

Waar ga je werken?
Je gaat werken voor het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.
De AYA zorg- en opleidings-activiteiten van het AYA Zorgnetwerk vereisen een centrale coördinatie. Hierdoor kan AYA-zorg in heel Nederland eenduidig uitgevoerd worden, de kwaliteit van de zorg bewaakt en de deskundigheid bevorderd worden.
Deze centrale coördinatie is gehuisvest bij het IKNL, Utrecht en wordt zowel door het IKNL als de 8 UMC’s in NFU-verband ondersteund.
Het kernteam bestaat uit:

 • 4 collega’s van het team PR & communicatie
 • 2 nationale projectleiders AYA-zorg nationaal. Deze vacature staat open voor een 3e projectleider.
 • 1 collega van het secretariaat
 • 1 collega van de financiële administratie
 • 1 directeur

Het team wordt regelmatig aangevuld met medewerkers op projectbasis, stagiaires of vrijwilligers.

Een belangrijke rol binnen de centrale coördinatie is weggelegd voor de ‘nationale projectleider AYA-zorg’ die tevens verpleegkundige/verpleegkundig specialist is in een UMC. AYA-zorg is immers het toonbeeld in Nederland van ‘patiënt-centered and nurse-led care’.
Je werkt samen met de twee andere projectleiders AYA-zorg Nederland. De projectleider AYA-zorg zal, in die functie, functioneel worden aangestuurd door de directeur.
Het volledige functieprofiel is aan te vragen bij het AYA Zorgnetwerk secretariaat via ayanationaal@iknl.nl.

Wat vragen wij jou?
De projectleider AYA-zorg nationaal is verantwoordelijk voor het uitdragen van de inhoud met betrekking tot AYA-zorg in Nederland waarbij eenduidigheid een belangrijk uitgangspunt is.
Het overdragen van kennis en kunde ten aanzien van ‘Kanker op de AYA leeftijd’ vindt plaats binnen de zorg maar ook binnen opleiding en onderwijs.
Om deze functie de juiste invulling te kunnen geven, zijn bij jou senior competenties aanwezig op het gebied van:

 • het verder ontwikkelen van visie en beleid ten aanzien van integrale zorg en in het bijzonder AYA-zorg;
 • het eigenstandig maar in samenwerking projecten aansturen;
 • netwerken;
 • de communicatie met zorgverleners over het (gaan) verlenen van AYA-zorg;
 • het ontwikkelen en geven van (bij)scholing aan verpleegkundigen.

Wat bieden we jij jou:
Het betreft een functie op projectbasis, voor 12 uur per week en voor maximaal 13 maanden.
De inschaling geschiedt in schaal 11 UMC.
De projectleider zorg staat op de payrol van (een afdeling binnen) het UMC waar de medewerker thans werkt. Na maximaal 13 maanden wordt dit project beëindigd en zal deze constructie vervallen. De projectleider zal dan weer volledig werkzaam zijn als verpleegkundige of verpleegkundig specialist in het UMC.

Solliciteren?
Werk je in een UMC en heb je zin in deze uitdaging?
Reageer dan op de vacature door je motivatiebrief en CV op te sturen naar de directeur van het AYA Zorgnetwerk, Eveliene Manten-Horst via e.manten-ayanationaal@iknl.nl.
Je wordt genodigd voor gesprekken met de directeur, 2 bestuursleden en de reeds werkzame 2 projectleiders AYA-zorg nationaal. Na deze gesprekken zal duidelijk worden of JIJ het bent! 

Helaas kunnen verpleegkundigen die geen dienstverband met een UMC hebben, niet op deze vacature reflecteren.

Deze functie is reeds ingevuld

Profiel bestuurslid (verpleegkundige) bestuur AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk

Binnen het stichtingsbestuur van het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk is 1 zetel ingericht voor een verpleegkundige als bestuurslid, voorgedragen door de V&VN Oncologie, conform de bestuursakte van het AYA Zorgnetwerk.

Van de beoogde verpleegkundige wordt verwacht dat hij/zij als bestuurder:

 • Affiniteit heeft met leeftijdsspecifieke zorg binnen de oncologie, in het bijzonder jongvolwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar;
 • Binding heeft met zorg georganiseerd in netwerkverband;
 • Open staat voor ‘out of the box’ denken;
 • Een verbinder is tussen disciplines binnen en buiten de ziekenhuis muren, en daarbij zijn/haar netwerk inzet;
 • Een voorstander is van het door-ontwikkelen en implementeren van integrale zorg;
 • Het gedachtengoed van het AYA Zorgnetwerk, met betrekking tot integrale leeftijdsspecifieke zorg vanaf diagnose aan jongvolwassenen met kanker, volmondig uitdraagt.
  Deze zorg is gecentreerd rondom de vraag ‘Wie ben jij en wat heb jij nodig’. Integrale AYA-zorg is nurse-led en patient-centered. Op het zorgnetwerk werken AYA’s en professionals op een unieke manier evenwaardig samen aan het verbeteren van zorg, deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals en wetenschappelijk onderzoek. De AYA-zorg is georganiseerd in netwerkverband. De criteria voor AYA-zorg zijn beschreven in de SONCOS normering 2020.

De portefeuille van de verpleegkundig bestuurder heeft betrekking op strategie en beleid ten aanzien van AYA patiëntenzorg en opleiding/deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals m.b.t. AYA-zorg. De operationele taken van opleiding en zorg liggen bij de nationale projectleiders: verpleegkundigen parttime werkzaam binnen de centrale coördinatie van het AYA zorgnetwerk o.l.v. de directeur.

De tijdsinvestering is:

 • 4x per jaar een bestuursvergadering (per vergadering 1,5 uur overleg en 1,5 uur voorbereiding)
 • Maximaal gemiddeld 2 uur per maand voor tussentijdse betrokkenheid op de kerntaken van de portefeuille (via overleg of mail met directeur).

Kandidaten worden voorgedragen door de V&VN oncologie en hebben een gesprek met afgevaardigden van het stichtingsbestuur. Bij een match zal overgegaan worden tot installatie. De zittingstermijn is 3 jaar.
Het betreft een onbezoldigde functie. Reiskosten worden vergoed.

Interesse?
Heb je zin om beleidsmatig te bouwen aan AYA-zorg in Nederland, en herken jij jezelf in bovenstaande tekst?
Stuur dan je CV en motivatie naar de directeur van het AYA Zorgnetwerk, Eveliene Manten-Horst via e.manten-ayanationaal@iknl.nl.

TOP