Jouw AYA-zorg

Tools die je als AYA helpen bij het ontvangen van goede zorg

Onderwerpen om te bespreken met je zorgprofessional

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, zijn er zoveel dingen waar je tegelijkertijd aan moet denken dat je er misschien wel een vergeet. Daarom een lijstje met onderwerpen als een ‘houvast’. Om mee te nemen naar je arts of verpleegkundige. Niet op al je vragen zijn antwoorden mogelijk. Het is vooral ook SAMEN zoeken naar oplossingen. Het bespreekbaar maken van de dingen waar je mee zit, kan ook al opluchting geven.

De Roadmap

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, start de behandeling meestal snel. In het ziekenhuis zijn meerdere professionals van verschillende specialismen betrokken bij jouw behandeling en zorg. Om jou (en je naasten) in alle fases grip te geven op ‘wat , wanneer en door wie’ gebeurt, zijn er zorgpaden ontwikkeld. Samen met jou werken de zorgverleners daarin multidisciplinair samen aan een zorg ‘op maat voor jou’. Deze algemeen geschreven roadmap kun je gebruiken als leidraad en is afhankelijk van je diagnose en het al dan niet aanslaan van behandelingen.

AYA-patiëntenfolder

Heb je deze folder nog niet gevonden in je ziekenhuis of is deze nog niet aan jou uitgereikt? Bekijk dan hier de AYA-patiëntenfolder. Hierin vind je informatie over AYA-zorg in het ziekenhuis.

Bekijk ook de tools die je helpen om te gaan met kanker, of bekijk waar je AYA-zorg kunt vinden.

TOP