Omgaan met kanker

Tools die je als AYA helpen om te gaan met kanker

Contact met andere AYA's

AYA Community

De AYA Community biedt jou, maar ook naasten, een plek om op een veilige manier ervaringen te delen, informatie over ‘kanker op de AYA leeftijd’ uit te wisselen en in contact te komen met andere AYA’s. Wil jij ook je ervaringen delen en anderen ontmoeten? Meld je aan voor een van de communities. Alle communities zijn op verzoek van de AYA’s veilig en afgeschermd voor de buitenwereld.

Meetingspot & AYA Lounge

AYA Meeting Spots biedt de mogelijkheid om met andere AYA’s in contact te komen, bijvoorbeeld door virtueel ‘in te checken’ en elkaar te ontmoeten in één van de AYA Lounges van de AYA kenniscentra. AYA Lounges zijn gezellige ‘hangplekken’ in de ziekenhuizen, waar je als AYA even aan de ziekenhuissfeer kunt ontsnappen om te chillen of andere AYA’s te ontmoeten. Op dit moment bevinden zich Lounges in het Radboudumc (Nijmegen), UMCU (Utrecht), LUMC (Leiden), het UMCG (Groningen) en het Amsterdam UMC (VUMC en AMC).

AYA Thema Avonden

Thema avonden

AYA Thema avonden worden georganiseerd rondom uiteenlopende thema's en vraagstukken waar je als AYA of naaste tegenaan loopt na de diagnose kanker. Denk hierbij aan een avond rondom Studie & Werk, Kanker & Geldzaken, Sporten & Bewegen, etc. Tijdens de avonden zullen deskundige sprekers aan het woord komen en voor jou klaarstaan om al jouw vragen te beantwoorden. Tevens is het een mooie gelegenheid om andere AYA's te ontmoeten. Data en locaties van deze avonden vind je doorlopen op de activiteitenkalender van Stichting Jongeren en Kanker en op de AYA Facebook onder evenementen.

patientenorganisatie SJK 2017

Stichting Jongeren en Kanker

Op zoek naar leuke activiteiten waar je andere AYA's kunt ontmoeten?! Kijk dan snel op de activiteitenkalender van Stichting Jongeren en Kanker (SJK)! Op de kalender vind je kookworkshops, zeiltochten, retraites en meer! De activiteiten worden georganiseerd door, of in samenwerking met, jonge mensen die zelf ook kanker hebben (gehad). 

Verhalenbank

Lees verhalen van andere AYA's én zorgprofessionals in de verhalenbank.

Contact met je sociale omgeving

AYA MatchApp

AYA Match app

"Houd grip op je sociale leven bij kanker!"

Kanker heeft vaak een beklemmend of zelfs verstikkend effect op relaties. Vrienden durven niet meer langs te komen, familieleden weten niet hoe ze kunnen helpen en de lichamelijke en psychische hindernissen zijn vaak lastig te begrijpen. De AYA Match app is bedoeld om AYA’s en hun vrienden en familie met elkaar te verbinden op een luchtige, leuke manier, door middel van het 'liken' en 'swipen' van activiteitenkaartjes en stellingen. De AYA Match app is gratis te downloaden in Apple’s App Store en de Google Play store voor Android, via de zoekterm ‘AYA Match’.

Hand in handleiding

De Hand-in-handleiding is een PDF die je zelf invult, uitprint en vouwt tot een boekje. Dit pocketboekje bevat belangrijke informatie over jou, wat je doormaakt en de impact die dit heeft op jou en je naasten. De Hand-in-handleiding geeft jouw sociale omgeving een duidelijk overzicht van zaken die belangrijk zijn voor jou en geeft jou de regie over de invulling van jullie contact. Zo wordt het voor jou en je naasten makkelijker om moeilijke onderwerpen en situaties bespreekbaar te maken.

Bekijk ook de tools die je helpen bij jouw AYA-zorg, of bekijk waar je AYA-zorg kunt vinden.

TOP