Ga naar de inhoud

Overzicht Dreamteam ‘AYA & Food’

Voeding is een primaire levensbehoefte. Bovendien is eten en drinken een sociale bezigheid.
En dus:

Als je kanker hebt, wil je weten wat je kunt eten om je goed te voelen en ook om in de goede conditie te blijven. Je wilt weten waar je betrouwbare informatie vandaan kunt halen.
Als je voor de behandelingen opgenomen bent in het ziekenhuis, wil je dat de voeding in het ziekenhuis is afgestemd op jouw behoeften.
Het AYA & Food Dreamteam heeft o.l.v. de kwartiermaker Evelien Manten-Horst in 2012-2013 met AYA’s, diëtisten, zorgprofessionals, facilitaire dienst in co-creatie en co-participatie aan beide punten gewerkt.

Resultaten

  1. Een afgerond onderzoek naar betrouwbare informatie over voeding als je kanker hebt in het kader van de master diëtetiek HAN. Zoals: mag ik suiker? Kan ik wietolie gebruiken? Resulterend in a) het aanpassen van informatie binnen het ik & mijn zorgconcept b) inbreng van AYA proof informatie op www.voedingenkankerinfo.nl
  2. Het ontwikkelen en implementeren van de innovatieve ziekenhuis eten en drinken formule www.foodforcare.nl. Deze formule is ook ingevoerd in de thuissituatie. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de formule.
  3. Vanaf 2015 is de catering van het jaarlijkse AYA congres in handen van Food for Care.

Stavaza: dreamteam is tot nader order klaar met haar werkzaamheden.