Ga naar de inhoud

Take it Laesie | Niek & Leanne

Wij zijn Niek en Leanne. Beide 26 jaar, wonen nu één jaar samen maar kennen elkaar al vanaf de middelbare school.

In mei 2015 bleek dat Niek een hersentumor had. Hij kreeg chemo en bestraling en alles leek goed te gaan. Tot net na de laatste behandeling hij last kreeg van zijn onderrug en benen. Een uitzaaiing.. Helaas waren we er te laat bij en heeft de kanker zenuwen kapot gemaakt. Sinds november 2015 heeft Niek een dwarslaesie.

De vrijdag voor pasen 2016 kreeg Niek wederom last van zijn rug. Het was weer raak. De derde keer kanker. “Genezing is onwaarschijnlijk”

Hoge dosis chemokuur in het Antoni van Leeuwenhoek met stamceltransplantatie. Het was het laatste redmiddel met grote risico’s, maar wij gingen er voor! Het voordeel van én een dwarslaesie én nogmaals kanker? We mochten samen in het ziekenhuis slapen.

Ongeveer drie maanden lang hebben wij op een klein kamertje in het AVL gelegen.

En nu? 3 jaar later? .. Is de kanker nog steeds niet terug!

De dwarslaesie en effecten van de chemo’s/bestralingen zijn blijvend. Zo ook de verbaasde reacties van mensen om ons heen als wij weer eens iets ‘geks’ gaan doen zoals roadtrippen. Dit moet veranderen. Daarom zijn wij Take it Laesie begonnen, take it easy met een dwarslaesie. Er is zo veel mogelijk! Dankzij deze ellende zijn wij ontzettend gegroeid als mensen. Wij vechten voor dat waar wij voor staan. Dit doen wij op de take it laesie manier; met positieve energie en humor.

Wij hopen op deze manier een stukje bewustwording te creëren. En de brug tussen de lopende en de rollende mens niet ’te vergroten’, maar te vernietigen. Die brug is helemaal niet nodig mensen!

We zijn -lekker cliché- echt allemaal redelijk hetzelfde.
Laten we elkaar dan ook gewoon zo behandelen en de wereld toegankelijker maken!

Niets is onmogelijk
Niek en Leanne

Lees alle blogposts van Niek & Leanne op hun blog