Samenwerking met AYA patiëntenorganisaties

Het Nationale AYA Zorgnetwerk en het stichtingsbestuur werken samen met AYA patiëntenorganisaties, waaronder de stichting Jongeren en Kanker, om in samenwerking de belangen te behartigen voor de juiste zorg aan AYA’s op de juiste plek.

Stichting Jongeren en Kanker

Stichting Jongeren en Kanker (SJK) is dé patiëntenorganisatie voor AYA's. Zij zet zich naast de organisatie van lotgenotencontact en (leuke) activiteiten, in voor het creëren van een onafhankelijk patiëntengeluid, waarin het behartigen van wensen en belangen van AYA's centraal staat. SJK is vrij uniek in het veld van patiëntenorganisaties, omdat zij geen onderscheid maakt in welke vorm van kanker iemand heeft, maar puur op basis van de leeftijdsfase (18 t/m 35 jaar) van patiënten. Iets waar het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk ontzettend blij mee is, omdat SJK hiermee een sterke positie inneemt vanuit patiëntperspectief voor de AYA-doelgroep. Lees meer over de samenwerking tussen SJK en het Nationaal AYA Zorgnetwerk.

AYA Activiteiten Commissie (AAC)

De AYA Activiteiten Commissie (AAC) werd enkele jaren geleden geboren, omdat AYA’s elkaar buiten de online AYA-Community ook face-to-face wilden ontmoeten. De AAC bestaat uit ca. 8 enthousiaste AYA's die hun eigen ervaringen in willen zetten voor anderen. Tot begin 2018 was deze commissie ondergebracht bij het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk en zijn er verschillende, succesvolle activiteiten georganiseerd zoals skiën tijdens het AYA sneeuwweekend, of kokerellen tijdens kookworkshops. Stichting Jongeren en Kanker organiseerde iedere zomer al met succes een ‘Relaxweekend’ voor jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad. Begin 2018 is de AAC officieel 'verhuist', en opereert zij vanuit Stichting Jongeren en Kanker. Door de handen ook op deze manier ineen te slaan is er de mogelijkheid om de activiteitenkalender flink uit te breiden.

Bekijk ook de AYA activiteitenkalender!

Hieronder een sfeerimpressie van één van de meerdaagse activiteiten in 2018, Eendracht VaarKracht 'Samen op koers!'

TOP